Bel: 055-5333906 info@taxibedrijfapeldoorn.nl

Waar wilt u per rolstoeltaxi naartoe?

Naar een afspraak met huisarts of specialist? Naar werk of dagbesteding? Of misschien naar leukere bestemmingen, zoals familie of vrienden. Een dagje uit, vakantie, een theatervoorstelling, sportwedstrijd of concert. Wat u maar wilt: we brengen u er veilig en comfortabel naartoe. Als u maar even tijdig bespreekt.

Rolstoeltaxi

Uw chauffeur helpt u prettig en gemakkelijk de wagen in via de hydraulische lift waarmee al onze rolstoeltaxi’s zijn uitgerust. Met een speciale bevestiging worden u en de rolstoel stevig vastgezet. Veiligheid staat voorop! Gaan er begeleiders of andere passagiers mee? Dat kan. Hoeveel er precies mee kunnen, hangt af van het aantal rolstoelers. Er is maximaal plaats voor vier rolstoelen.

Scootmobiel

Ook uw scootmobiel kan desgewenst mee in de rolstoeltaxi. Maar dan wel als bagage. Het is gevaarlijk en bovendien bij wet verboden er tijdens de rit in de taxi op te zitten. Daarom zit u zelf onderweg in de rolstoel of op een reguliere zitplaats.

Opleiding rolstoelvervoer

Voordat een chauffeur van Taxibedrijf Apeldoorn in een rolstoeltaxi mag rijden, krijgt hij (zij) de opleiding Rolstoelvervoer. Veiligheid staat daarin vanzelfsprekend op het programma, evenals communicatie. Ook volgt elke rolstoeltaxi chauffeur jaarlijks verplicht de training Levensreddend Handelen.

Rijstijl

Taxibedrijf Apeldoorn hecht er waarde aan dat u steeds precies weet wat onze chauffeur gaat doen. Dat hij u de gordel omdoet, bijvoorbeeld. Of dat hij de rolstoel achteruit de lift oprijdt. Onze chauffeurs leren om u dit steeds duidelijk te vertellen.

En natuurlijk is rijstijl belangrijk voor een comfortabele rit. Daarom wordt daar in de opleiding Rolstoelvervoer veel aandacht aan besteed. Rustig rijden, niet (onnodig) hard remmen, voorzichtig over drempels, kalm door de bocht.

Declareren

Waarschijnlijk kunt u uw rit vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren. Neemt u hiervoor gerust contact op met onze administratie, tijdens kantooruren, via 06 460 84 830

Interesse?

We doen er alles aan om u een comfortabele en veilige rit te bezorgen naar de bestemming van uw keuze. Waar kunnen we u naartoe brengen in de rolstoeltaxi?

Een vakantie of zakenreis begint al met het juiste vervoer naar de luchthaven

Chat openen